Impuls bewegingsonderwijs

Vanaf school 2023-2024 zijn basisscholen wettelijk verplicht om minstens twee lesuren (2x 45 minuten) bewegingsonderwijs per week aan te bieden. Een hoop basisscholen voldoen hier nog niet aan. Het ministerie van OCW heeft hiervoor een subsidieregeling in het leven geroepen: Impuls en innovatie bewegingsonderwijs.

Subsidie

Scholen (schoolbesturen) kunnen subsidie aanvragen voor ondersteuning om tot minimaal 2 lesuren bewegingsonderwijs per week te komen (de zogenaamde subsidie deel A). Scholen die al aan deze verplichting voldoen, kunnen deze subsidie gebruiken om meer bewegen tijdens de schooldag te gaan realiseren (deel B). Denk aan meer bewegen in en rondom de school en bewegend leren (Dynamische schooldag).

Een ondersteuningsteam van de subsidie impuls en innovatie in samenwerking met OCW, de PO Raad, VSG, ALO-Nederland en de KVLO hebben een website ontwikkeld voor meer informatie over de subsidie. Daarnaast vind je hier webinars en handige tools als ondersteuning om meer beweging in het onderwijs te realiseren.

Bekijk snel de website van impulsbewegingsonderwijs.

Ook leuk om te lezen

Demo aanvragen

Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een demo op locatie.

Algemeen contact

Heeft u nog vragen over ons Monkey Moves School pakket?
Vul dan onderstaand formulier in en we zullen zo snel mogelijk antwoorden.